dimecres, 1 de novembre del 2023

Alpinisme de Secà al Sòcol del Montoig (Camarasa). 31 d'octubre de 2023

Enllaç a la resta de FOTOS de la sortida

Fantàstic quart llarg

Avui una vegada més quedo amb el Josep Solé. Aquesta vegada i després d'escoltar les recomanacions de la Carme la setmana passada, li proposo anar a aquesta via del sòcol, on, amb les previsions de baixada de temperatures, calculo que s'estarà relativament bé.

Arribem a l'aparcament enfront de la paret cap a les 9:30. La temperatura es de 8º però fa sol i està encalmat. Perfecte. Abans de marxar arriba un cotxe amb dos bombers que volen anar a fer la Indis de Ponent. Comentem la jugada, ens acomiadem i cadascú cap a peu de la seva via, que en el nostre cas i guiant-nos per les fotos i les fites, trobem sense cap problema.

Comencem a escalar cap a les 10h i acabem la via a les 14h15. Via amb fissures, plaques, un petit desplom, en fi, molt variada. Ens ha agradat molt, tot i que l'entorn amb les xarxes a sota i un parell de feixes li treuen una mica d'encant, però ho compensa la qualitat (en general) de la roca. El quart llarg, fantàstic, només per aquest i sense desmerèixer els altres, ja val la pena anar-hi. Excepte el tercer llarg i quasi a totes les reunions que hi ha parabolts, a la resta trobarem algun pont de roca i poca cosa més. Totes les fissures son a protegir però sense gaire problemes. Només s'ha de tenir present portar gran quantitat de material de auto-protecció:  friends mitjans i grans  a dojo i repetits (un del #4).

Activitat feta per Josep Solé & Jordi Fornés

Arxiu del blog