dimarts, 21 de març del 2023

21 de març de 2023. Paret del Pont (St. Llorenç de Montgai). Vies Amadeu (sortida via Augusta) i via Al Alba

Enllaç a les FOTOS

Al arribar a l'aparcament, just abans del pont, ens trobem al aperturistes Agustí Sans (Salla Gran) i Josep Godoy. No els coneixíem prèviament, per lo que després de les presentacions, estem una bona estona fent petar la xerrada i ens expliquen les moltes vies que hi ha per la zona que han obert i les que estan obrint. 
Volíem començar en un altre ordre però finalment decidim anar primer a la via Amadeu, que és molt nova i hem vist que la recomanen. Al anar cap a peu de via, ens desorientem una mica però des de les alçades escoltem una veu profunda que ens dona instruccions per arribar-hi... Serà deu nostre senyor? No, es en Salla que ja està dalt d'un contrafort veí i en ha vist perduts. Li agraïm l'ajut i ens posem ràpidament a la feina. Hem encertat en triar aquesta via perquè al cap de poc, apareix un altra cordada i més tard encara un altra.
Es tracta de sis llargs de corda (si sortim per la via Augusta), sinó son cinc, molt bonics, en general de bona roca i generosament equipat per no patir. La traiem neta fent un pas d'A0 a l'inici del segon llarg. La resta es pot fer bé amb V, V+. Alguns passos verticals però tots molt ben assegurats. Hem estat una hora i mitja aproximadament. Amb aquesta variant s'arriba al cim, i es baixa caminant seguint un corriol fins el coll i després per la baixada normal, en 15-20 minuts tornarem a estar a la carretera.

Inici del segon llarg de Amadeu

A continuació, com que encara ens queda temps pugem a la feixa i anem a la via Al Alba (indicació a peu de via). Es tracta d'una via molt lògica d'equipament clàssic (pito, bagues...), de dos llargs i un canvi de reunió entre la primera i segona. Ens han explicat que la varen obrir durant la pandèmia! Sembla increïble que no s'hagués obert abans, donat el seu traçat lògic, però ara sembla que a l'hora d'obrir, triomfen més les plaques i desploms.

Primer llarg, dirigint-se cap el diedre de Al Alba

Activitat feta per Quim Prats & Jordi Fornés

Arxiu del blog