dijous, 21 de setembre del 2023

Apatxe Rebel a la Peret Bucòlica (Oliana). 21 de setembre de 2023

Enllaç per veure les ==> FOTOS

Aquesta vegada decidim anar a fer una via que va tenir el seu moment àlgid quan varen obrir-la, la passada primavera (hi anava tothom conegut) i que teníem a la llista per quan passes una mica la fal·lera. Ara que ja ha baixat una mica la calor tan intensa, ens sembla doncs el moment oportú.
Fem l'aproximació per la canal clàssica (que ja coneixem) i l'inici queda a uns 100 mts. a la dreta de la Terra de Dinosaures (marca TD a la paret). Ens ha costat una mica trobar-la, perquè a la ressenya que tenim (la original de l'Indi) diu que a peu de via hi han les lletres A.R. però actualment ja no hi són (o no les hem trobat). Lo que sí hem vist es una fletxa picada que apunta cap un pont de roca amb un baga. Es per aquí. En qualsevol cas, deixo un track de tot el recorregut per tal d'evitar confusions.
La via es composa de 6 llargs i té uns 175 mts. Ben assegurada amb parabolts, no hem tingut que reforçar-la amb cap mes peça. Recomanable portar un estrep si no es té el grau necessari. La ressenya marca 6a+ en dos trams, però tota es pot fer amb V+ i A0/Ae. Via molt interessant i ben trobada, amb llargs atlètics. Tot i que està força sanejada, hi ha que vigilar en algun pas concret. Ens ha costat 2h i mitja fer-la. Per baixar es tracta d'anar a buscar la canal de pujada, tot seguint unes fites (primer hi ha que remuntar una mica). Hem baixat en uns 35'.

Activitat feta per Quim Prats & Jordi Fornés.

Salut i roca!.

Quim al cinquè llarg


Arxiu del blog