dijous, 6 de maig del 2021

Via Conxita Garcia Pérez a la Roca de Sant Cugat (La Plantació)

Aquest dijous tocava fer una sortida curta matinal. Decidim anar a la zona de La Plantació. Ens acompanya en Fredi que vindrà a caminar i ens acompanyarà una part del trajecte.

El dia es assolellat i amb molt bona temperatura. Perfecte!. Deixem el vehicle a Collbató, just abans de la tanca del camí cap a la Vinya Nova. Pugem per el camí del Clot de la Mónica i agafem la canal del Llorers. Aquí l'amic Fredi se'n tornarà a la cruïlla que puja a Sant Joan i ens trobarem al cotxe. Nosaltres continuem per la canal fins que arribem al peu de la Roca per la seva banda sud  Flanquegem en ascens cap a la dreta voltant el peu de via fins trobar l'agulla del Patchwork a la cara est.

Havíem llegit en alguna ressenya que la roca de l'agulla era una mica dubtosa, però després de les setmanes de confinament que només ens permetien anar a Sant Llorenç, vàrem curar-nos d'espants i avui ens ha semblat meravellosa.

El primer llarg es fa en Quim. Son uns 35 metres amb algun pas de IVº. Trobem un curiós clau i dos bolts. El Quim ho reforça amb un parell de friends petits. Al cim de l'agulla hi ha un rapel que ens uns 8 metres ens deixa a un collet amb la paret de la Roca de Sant Cugat.

El segon llarg comença amb un mur vertical i per anar a buscar la primera assegurança cal ajudar-se d'un arbre. D'aquí arribarem a una bagueta, després trobarem un parell de bolts i anirem una mica en diagonal a l'esquerra on anirem trobant tres peces mes. Finalment, en diagonal ascendent a la dreta trobarem la reunió de 2 parabolts petits. Roca excel·lent tota la tirada, vertical i amb abundància de preses. Llarg de Vº amb algun pas de V+. 25 metres, 8 assegurances. 

El tercer llarg comença amb un tram vertical (2 bolts) i després es va tombant-se una mica, tot amb abundant presa i assegurances que allunyen una mica mes. Tot i així trobarem 7 peces. Hi ha una reunió a uns 10 metres del cim. Un pas de V+ a l'inici i després IV, IV+ fins que decreix la dificultat.

Per el descens, com que portàvem les motxilles al damunt, hem optat per fer el rapel que està al nord una mica mes avall. Son uns 20 metres. A continuació seguim una mena de corriol a l'esquerra que puja i flanqueja i al arribar a una canal baixem per l'esquerra una bona estona fins trobar el camí de la canal dels Llorers, de nou al peu de la Roca, on continuem baixant fins trobar de nou el camí amb marques grogues. 

Truquem al Fredi per veure on està i ens diu que encara no ha arribat a Collbató. Continuem baixant fins el poble i quan arribem al cotxe fa 10' que ha arribat. Mentre ens canviem, ens bevem unes cerveses que estan en gel (només en portem dues...) que senten de meravella i en acabar tornem cap a casa. Son les 13:15h. Bona hora per tornar a dinar!

Salut i fins la propera!

FOTOS DE LA SORTIDA 

Arxiu del blog