diumenge, 8 d’abril del 2012

FREE LIGHT

Ahir quan en Jordi em va envià la ressenya dels Escalatroncs que havien fet de la Free Light, em va portar vells records i també una certa curiositat.
Com haurà suportat la graduació original el pas dels anys?
Aquest any ja en farà 26
Així que me posat a buscar la ressenya que varem fer quan obrirem la via amb l'Agusti.
El resultat ha sigut força agradable, la similitud amb les sempre ben treballades ressenyes dels Escalatrocs es practicament total.

El que no s'ajusta es la data del equipament de la via de va ser al maig de1986, deu anys abans del que indiquen a la ressenya.
De l'obertura recordo la fabricació casolana de les plaquetes i del "invent" de col·locar un plom al cap dels cargols Allen, per evitar que els poguessin descargolar.
De la segona tirada (que em va tocar equipar) recordo que l'Agusti pensava que les assegurances allunyaven una mica, cosa que jo no compartia en aquells moments i que ara probablement estaria completament d'acord.
No se quin va ser l'últim cop que que m'hi vaig enfilar, però segur que també fa molts anys.
Ho sento Jordi, però ara hi tindrem que tornar.
Això es el que passa quan es remou el passat....

4 comentaris:

Eduard ha dit...

Hola Quim, de sobte m'he topat amb el vostre bloc i m'ha fet gràcia l'entrada. M'ha encantat que publiquis la ressenya original, que és impossible de trobar! Menys mal que l'hem encertada amb el grau :) si més no... La data ja l'he corregida.
Apa salut i enhorabona per la via, personalment és de les que m'han agradat més del Gorro.

Eduard (Escalatroncs)

Quim ha dit...

Hola Eduard,
Gràcies per els teus comentaris referents a la via i per la publicació de la ressenya, segur que ara es farà bastant mes.
Una abraçada.

Agustí ha dit...

Hola Quim
La graduació que li vam donar ara fa 26 anys continua absolutament vigent; és més el 6a de la segona tirada, amb el pas dels anys a augmentat amb “solera” i ara segurament serà un 6a+ o 6b (sense cap mena de complexes). Aquest dimarts passat, dia 26, amb l’Enric Bassas varem reequipar la 1ª i 2ª tirada amb parabolts d’inox. Quedan pendents les dues tirades de dalt.
L’invent que comentes per evitar els robatoris dels spits, va funcionar perfectament. Ara la feina serà treure’ls, molta feina.... No podem deixar el material antic al costat del nou.
Intentarem enllestir el que queda el més aviat possible. Aquesta era la darrera via que quedava per restaurar als gorros, de les 7 que varem obrir.

T’envio una forta abraçada.

Agustí Cardona.

Agustí. ha dit...

Hola Quim,
Fa uns dies varem donar per acabat el reequipament de la Free Light.
Hem posat parabolts de 10 i 12 d'inox. Les reunios tenen anelles per rapelar. També hem tret tot el material antic, per cert força rovellat.
Ara sí, que segur que es farà més!!

Agustí.

Arxiu del blog