divendres, 27 de gener del 2023

Vidal-Farreny al Cilindre de St. Llorenç de Montgai. 26 de gener de 2023

Enllaç a les FOTOS

Últims metres de la via

Dia fred, mes aviat gèlid. De camí cap a St. Llorenç la temperatura està ratllant els 0º, sempre una mica per sota i com que hi ha una lleugera boirina, decidim anar a fer prèviament un cafè a Can Pere a Camarasa. El cafè es converteix en esmorzar i això revifa els ànims. Quan anàvem a marxar ens trobem al José Guerrero (Pepe el 'xino', com ell mateix ens diu) i xerrem una estoneta amb ell. 

Estàvem dubtant en anar a fer la Vidal-Farreny, que en Quim i jo vam fer el 2014, o la nova via J.R., que ja ha fet (quasi) tothom, però finalment decidim anar a la primera via, ja que el Felip no la ha fet i fa temps que ens la recorda.

Des de l'aparcament de sota el Cilindre, com que decidim entrar per alguna de les vies del sòcol del petit Cilindre per allargar una mica més la via, l'aproximació es gairebé nul·la (potser 2 minuts?). Comencem per una via (no sabem el nom) de les que comença més a l'esquerra, on hi han parabolts, i en un parell de llargs i un canvi de reunió ens plantem al peu del diedre. Tot i que ja l'havíem fet, no la recordàvem gaire i en realitat la via se'n va cap a l'esperó de la dreta. Tot i que la pedra es aparentment 'lletja', en general es de bona qualitat i força compacta. Els punt més obligats estan una mica llimats, però es un petita gran clàssica! Hem estat unes dues hores i hem gaudit força. Salut i roca, i fins la propera!

Feta per Quim Prats & Felip Mateu & Jordi Fornés

Arxiu del blog