dissabte, 26 d’abril de 2008

A la tercera va la vençuda

Escalada a Sant Miquel del Fai (qui ho diria ¿oi?).
Roca Gironella, via 'Viatge a l'Infern'
Varem escollir aquesta vía perque es tracta d'un sostre espectacular segons diuen un dels mes grans de Catalunya i perfecte per escalar els dies de pluja (sobretot si no plou...)

Primer intent 12 d'abril:
Prospecció de lloc. Ens costa de trobar-ho amb les indicacions de la guia pero finalment ho aconsseguim. Aixó sí, l'esmorzar l'hem trobat a la primera i l'hem bordat. Al arribar al lloc, ens adonem de que ens hem oblidat una corda pero com que som molt valents (¿inconscients?) ens hi fiquem igualment, llàstima que sigui en una via equivocada i a les 11:00 del matí. La vía que decidim abordar està equipada amb cintes fixes (mosqueig !...). Al cap d'una estona decidim abortar la missió, ja que el Joan ni fent el Batman arriba als passos. Almenys, despres de donar una volta per la feixa-cova, trobem la via que creiem que es la 'bona' hi decidim tornar-hi un altres dia (glups, quina por).
Segon intents 20 d'abril:
Avui tenim previsió de pluja general i inundacions inminents. Que collons !, es un sostre i no cal preocupar-se, l'aigua no hi arriba. Aquesta vegada no ens deixem cap corda pero si uns peus de gat, un detallet sense importancia. Bé, l'artificial es pot fer amb bambes ¿no?. En Joan aconsegueix pasar el sostre amb les bambes i triga 'nomes' 2h45'. Aconssegeuix posar les 27 cintes expres que portava i té que deixar ademes algún mosquetó sòl i alguna assegurança sense res. Finalment pero, arriba a la reunió amb el cel cada cop mes negre. Comença a assegurar-me, començo a ballar i donar voltes pel sostre i al cap de quatre o cinc passos, s'obre el tap del cel i comença a caure aigua que va a parar directament sobre la reunió on esta el Joan. A mès a mès, s'ha girat un ventet que fà impossible la comunicació entre el primer pis (ell) i el sótan (jo), pero per el volúm dels crits intueixo que la cosa no li va gaire bé. La intensitat de la pluja augmenta i encara que jo em trobo la mar de bé a cobert, el Joan està mutant a granota com les que sentim abaix al torrent. Al cap d'una estona, el Joan (que no se com s'ho ha fet ni ho vull saber) sento que em parla de mes a prop i de forma intel·ligible i aconsseguim pactar que em despengi fins a terra i que despres ja vorem que fem. Fà una estona que no paro de donar voltes (físiques)alternativament cap un costat i cap un altre, penjat a 5 ó 6 metres de terra i em sento una mica ridícul sense poguer fer res. Torna a començar la cridoria del Joan (un altre cop llunyana) pero les cordes no es mouen ni amunt ni avall. Em deixo les meves cordes (vocals) intentant dir-li a en Joan que em despengi, pero es inutil, aixó no es mou de cap manera. Intento retrocedir sobre els meus passos i la corda no m'arriba. Al cap d'un quart d'hora de no poguer fer res finalment decideixo empalmar els estreps amb cintes i fer una cadena per despenjar-me lo màxim possible fins baix de tot i si cal desencordar-me i saltar fins a terra per anar a ajudar a en Joan pero quan ho tinc tot muntat i em penjo del final de l'estrep noto que les cordes cedeixen, m'hi penjo (acollonit) i finalment em depositen suaument a terra. Deixo tot l'invent penjant, em desencordo i pujo corrent pel cami per parlar amb el Joan i veure que fem. Ara, em començo a mullar jo també i entenc perqué es queixa el Joan, ja que en un moment m'he posat com un peix. El veig a la reunió en una repisa a només 5 metres per sote del camí. A crits, em diu que té una altra corda al cotxe, la vaig a buscar i m'apropo on es ell per assegurar-lo desde dalt. Finalment aconsegueix pujar fins a mí. No li dic perque 'no está l'horno pa bollos' pero em sembla una escena de pesca, ja que al final de la corda apareix un esser movent-se i tot mullat.
Bé, un cop en aquest punt decidim recuperar les cordes que valen molta pasta, pero al fer-ho es queda tot el material posat ben penjadet al sostre, com en una botiga gegant de material.
Segon intents 25 d'abril:
Tercer i últim intent. Decidim agafar un dia de festa (divendres) abans que sigui cap de setmana i que algú pugui pensar que el material es un regal de la federació. Aquesta vegada la veritat es que tot va bé. Pujo abans jo amb la sort de trobar-me els passos posats. ¿Com s'ho ha fet el Joan per arribar si es mes baixet que jo?. Procuro preocupar-me només de cada pas següent i finalment arribo a la reunió després de no sé quanta estona (2 hores?) amb la boca seca i els braços trencats. Recupero la corda i el Joan sense parar va fent, i arriba quasi sencer a la reunió. Es nota que ja coneix la vía. Així, qualsevol... Just abans pero, unes veus ens saluden; son uns xicots que es dirigeixen cap a la cova ¿qui seràn?. Acabem la vía, eufórics per l'exit i sobretot per haber recuperat el material, i decidim tornem cap a la cova per anar abuscar les motxil·les. Tal com anem baixant sentim un crit i veiem un dels xavals fer un pendul de potser 20 metres... Resulta que estan fent una de les vies en lliure...! S'ens cauen els dellonsis per terra. El que acaba de volar, es despenja a terra i puja caminant cap a nosaltres. Va sense samarreta i m'imagino que es Mr Hulk. Quines esquenes i quins braços que té el tio !. Resulta que es un dels autors de vies en aquets zona i en diu que està intentant alliberar aquesta nova vía que es diu 'Penjim Penjam'. Jo no havía vist mai de tant d'aprop escalada esportiva a aquest nivell en un sostre i us asseguro que es espectacular. Diuen que creuen que sortirà una vía de 8a, 8a+. M'ho crec (com si em dieun 11a+). Ens acomiadem d'ells i tornem cap a casa contents i fins la següenta.

Joan Marí i Jordi Fornés.

Si voleu veure fotos:
http://picasaweb.google.com/cebascg/RocaGironella
http://picasaweb.google.es/jordifornes/20080412_RocaGironella
http://picasaweb.google.es/jordifornes/20080420_RocaGironella2
http://picasaweb.google.com/jordifornes/20080425_RocaGironella3

Arxiu del blog