dijous, 12 de gener del 2023

Via Tossudament Alçats a Montanissell. 12 de gener de 2023

Enllaç a les FOTOS

Quim al darrer llarg

Avui hem decidit anar una mica mes lluny de lo habitual, concretament fins al poble de Montanissell, un indret una mica perdut de l'Alt Urgell on no estem ben bé segurs d'haver-hi estat mai ningú de nosaltres.
Hem escollit la via Tossudament Alçats després d'haver trobat la ressenya en algun dels nostres blogs de referencia, perquè la dificultat ens sembla assequible. 
Avui, en Felip ha decidit anar a caminar i acompanyar a en Fredi, que també ha vingut amb nosaltres.
Aparquem a la pista (esquema de l'aproximació) després de passar un despreniment de blocs molt evident. Un cop preparats, ens separem amb els caminadors. Ells se'n van pista amunt i en Quim i jo retrocedim fins un revolt on hem vist les taques blaves que diuen les ressenyes, on des d'aquest punt en una mica més d'un quart d'hora ens portaran a peu de via.
La via està orientada al sud i consta de 6 llargs, on hi ha una mica de tot: diedres, plaques, un parell de passos desplomats, trossos més ajaguts... en fi, bastant variat. La roca es acceptable, encara que hi han trams amb terra. S'han de reforçar algunes tirades amb friends variats, però els trossos mes complicats estan assegurats (dins de les fotos, hi han un parell de ressenyes que hem trobat a la xarxa).
La via ens ha resultat força interessant i l'indret, tranquil i solitari. A més, la temperatura ha estat ideal.
Hem esmerçat unes 3 hores en fer la via, però com que hem començat una mica tard (cap les 11h) arribem al cim a les 14h. i teòricament, encara ens queden uns tres quarts d'hora de tornada. Pensem que avui dinarem tard. Per la nostra alegria, quan truquem amb en Felip per avisar que ja hem acabat, com que han acabat de caminar més aviat que nosaltres i han arribat aviat al cotxe, ens diu que han decidit pujar a buscar-nos amb el vehicle fins el punt on la pista conflueix amb la nostra baixada, i així poder baixar més ràpid. Fantàstic!, a més d'estalviar-nos ben bé mitja hora de baixada, ens permet que a les 15h en punt estem a Organyà, on encara podrem dinar sense problemes i explicar-nos les experiències de la jornada.
En resum, bona sortida i bona companyia!

Excursió. Fredi & Felip. Escalada: Quim & Jordi

Arxiu del blog