dijous, 19 de gener del 2023

Via Gloria + Aresta Brucs a l'Agulla de Can Jorba. 19 de gener de 2023

Enllaç a les FOTOS

Quim fugint del fred de peu de via

Avui, tot i el sol, matí gèlid degut a l'aire que bufa fort i la temperatura baixa propera als 0º. Quan arribem a l'aparcament habilitat per anar a Can Jorba, veiem que encara no toca el sol al sector on volem anar, perquè queda enfonsat i tapat per l'esperó que té a l'est. Anem fent l'aproximació amb molta calma i mentre ens hi acostem, veiem que el sol s'hi va apropant però més lentament del que voldríem. Quan arribem a peu de via, no fa vent però el sol encara es lluny. 

El primer llarg serà una prova de voluntat, ja que va deixant-me les mans glaçades a cada pas i tinc que aturar-me diverses vegades per escalfar-les. Quan per fi arribo a la primera reunió, al cap d'un moment em toca el sol i això ens dona un cop de moral. El pobre Quim, que ha estat parat assegurant-me, tampoc ho ha passat millor, doncs ha quedat garratibat i encara li tocarà fer mig primer llarg a l'ombra. Quan arriba a la reunió, el sol el va revifant poc a poc, i tot i que ha començat a bufar una mica de vent, li canvia  l'ànim.

Els dos llargs següents seran més plàcids, tot i el vent que de tant en tant bufa més fort. La part final del quart llarg, torna a estar a l'ombra. El Quim la resol amb la solvència habitual, però quan hi arribo jo, al treure la última assegurança, quan me'n adono estic pendulant. No sé què ha passat... Més emprenyat que espantat, acabo el tros i arribo a la reunió. Ha sigut la confiança d'anar de segon...

Des d'aquest punt, remuntem tota l'aresta (uns 150 mts.) lo més ràpid que podem fins arribar a l'arbret on hi ha un rapel d'uns 15 metres que ens deixarà a un replà on arreglem el material i ens canviem. Fins aquí hem estat dues hores i mitja. Decidim tornar caminant, doncs les alternatives de baixar per el Tres en Ratlla o el Joc de l'Oca, ara mateix no ens sedueixen. Toca baixar doncs cap al torrent, remuntar-lo fins trobar la cruïlla a la dreta que porta a Coll Musset i baixar per  el camí dels Francesos. D'allí a l'aparcament queda un passeig.

Salut i fins la propera!

Activitat feta per Quim Prats & Jordi Fornés


1 comentari:

Quim ha dit...

Jo ho resumiria dient.....que per arribar a la Gloria hem tingut que passar per el purgatori de la primera tirada.
Salut

Arxiu del blog