dilluns, 26 de desembre del 2022

L'Agulla Mare i l'Aglà (Les Momietes) a Agulles. 26 de desembre de 2022 (St.Esteve)

Enllaç a les FOTOS

Com tradicionalment s'ha vingut fent els últims quaranta anys (excepte alguna excepció), el dia de Sant Esteve, uns incondicionals de Sant Cugat (cada vegada menys però 😏 ...) anem a fer una matinal que en la seva situació ideal consisteix en:
  1. quedar a les 8h. a la plaça del Monestir de Sant Cugat 
  2. a les 8h05' hi hagi qui hi hagi, ens en anem cap a Can Massana (aquest any ens hem saltat aquests dos primers punts...😊)
  3. esmorzar a la bauma de Portella Gran en grup (entrepans, vi i/o cava, torrons, cafè...)
  4. cadascú proposa i intenta fer alguna activitat amb mes o menys èxit
  5. diàspora per anar a fer les activitats
  6. retrobament a la Portella Gran un cop s'ha fet (o no) l'activitat desitjada
  7. cap a les 13, màxim 13:30 s'ha d'estar a l'aparcament per tornar a dinar a casa (aquesta condició es imprescindible per obtenir els permisos de l'any vinent 😉)
Aquest any, hem coincidit en anar a fer dues agulletes prou maques i sense gaire aproximació, uns 15 minuts des de la Portella (TRACK). Es tracta de les anomenades Les Momietes: l'Agulla Mare i l'Aglà, que son al peu de La Miranda de les Boïgues.

El primer llarg es comú a ambdues i deixa en un collet. Des d'aquest, pugem a l'esquerra a l'Agulla Mare en un sol llarg d'uns 55 metres des de terra. Desprès, amb un rapel de 30 metres tornem a ser al coll, i d'aqui fem l'Aglà per un bonic i vertical diedre que porta al cim (uns 15 metres). De dalt, un arbret ens permet fer un rapel d'uns 35 metres fins al terra.

Resum: dia molt bonic que sembla mes be de primavera, bona companyia i bona activitat!

Fet per: Josep Maria Soto & Felip Mateu & Quim Prats & Jordi Fornés

A la bauma de La Portella Gran

Arxiu del blog