dimecres, 5 de maig del 2021

Anglada-Guillamón a la Paret de les Bagasses

Amb ganes de sortir de la comarca i tornar a tocar el calcari decidim anar a Terradets, que fa uns quants anys que no hi fem res. Triem la via Anglada-Guillamon fins el cim i així farem un bon grapat de metres i amb dificultats moderades.

Revisant els arxius d’en Jordi, l’ultima vegada que la vàrem fer va ser el febrer del 2002 en aquella ocasió cordada de tres Jordi, Felip i Quim.

De fet ha sigut com si la féssim per primer cop, dons poca cosa recordàvem.

Ens han sortit 7 llargs fins la feixa i 3 mes fins al cim. La baixada des de el cim seguin un corriol cap a la dreta amb algunes fites, anar baixant on trobarem un parell de passos equipats amb cadenes fins arribar a un ràpel de dos parabolts i de uns 55m que ens deixarà a la feixa per continuar baixant fins a la carretera.

Com a curiositat comences l’escalada a la comarca de la Noguera i baixes per el Pallars Jussà (no se com es gestionaria tot això amb els diferents confinaments Covid) 

A la via vas trobant ponts de roca, pitons, burins i algun parabolt, també varies reunions renovades.

Com a material per a repeticions ens caldrà un joc de friends petits i mitjans fins el Camelot del 1 (vermell) i bagues per savines.

Al seguir amb restriccions horàries als Bars, acabem la jornada menjant un entrepà a la Font de les Bagasses que avui s’està de meravella amb sol, vistes i bona companyia.

Fotos del dia

Salut i muntanya.


Arxiu del blog