dijous, 13 de maig del 2021

Serra de Queralt. Vies Mossèn Tronxo i Mossèn David

El dijous, com que el temps pinta variable, decidim anar a un lloc d'accés ràpid i aproximació relativament curta. Havíem vist al blog del Joan Asin  aquesta combinació de vies, que a priori ens sembla interessant perquè surten uns quants metres (prop de 300) i la zona es tranquil·la i diferent a les que anem habitualment.

La veritat es que a la via Mossèn Tronxo només trobem interessant el tercer llarg, que es una placa bonica amb un grau molt moderat (Ve.). Les dues primeres tirades son herboses i discontinues, tot i que la roca que hi trobem es bona en general.

Quan s'acaba aquesta via, es puja entre la vegetació fins trobar el camí que baixa de Queralt. El seguim de baixada trobant una capella, i continuem fins passar una segona capella i una mica mes avall a ma esquerra s'intueix la segona via (Mossèn David).

Resum de la via: primer llarg 50 mts., IV, V. Segon llarg 50 mts. IV. Tercer llarg 40 mts. IV+, V i IV+. 

Grimpem uns metres fins que a l'esquerra es troba una petita alsina on fem la R0. La primera tirada es maca amb roca compacta i adherent. 40 mts. IV, IV+, 1 pas de V+ i Ve. El segon llarg de uns 40 mts. es bastant ajagut (II) fins que al final es redreça una mica IV. L'últim llarg de 50 metres es molt herbós a l'inici (II, III), fins que al final te un diedre molt bonic d'uns 10 metres IV+.

Per tornar, s'ha de seguir l'aresta en direcció a Queralt. Quan s'ha de baixar cap a l'esquerra, aprofitem per desgrimpar i baixem directament cap el camí de tornada. Apareixem just en el punt del camí on hem aparegut al acabar abans la via  Mossèn Tronxo. Continuem baixant fins aparèixer directament al cotxe.

Resum: si obviem lo esmentat de les zones herboses i discontinues, al final fem uns quant metres amb un ambient primaveral (tot està molt verd!). Combinació ràpida a una zona tranquila.

Si us decidiu a anar-hi i voleu fer servir un track per l'aproximació, aquest de Roc Jumper es bastant correcte.

I si voleu veure FOTOS...


ESQUEMA GENERAL DE LES VIES DEL BLOG DEL JOAN ASÍN: 😉




Apa, salut i fins la propera!

Arxiu del blog