dijous, 15 d’abril del 2021

Josep Aspachs / Manel Rovira Llopart / Estambul

El confinament comarcal ens torna a Sant Llorenç de Munt. Remenant per les ressenyes del germans Masó decidim anar a la Serra de l’Obac i en concret al Cingle de la Foradada del coll de les Tres Creus. L’objectiu un parell de vies curtes que s’inicien en el mateix punt.

Via Josep Aspachs:

Pugem uns metres vers el forat i després flanqueig a la esquerra protegit amb des spits fins trobar un pitó, uns metres per sobre trobem la reunió.

La segona tirada surt per la dret de la reunió, pugem a buscar un spit i a continuació una savina, punt on el Jordi decideix abandonar la via (ironia), i fer una petita variant sense assegurances per la dreta fins retrobar novament la via per sobre un relleix.

La roca de aquesta tirada es bastant delicada.

Un cop dalt, anem cap a la dreta a buscar una canal que ens torna al inici.


Via Manel Roviras Llopart:

Ara pugem amb tendència a la dreta, abans de arribar al primer spìt podem posar un camelot verd en un forat, des de l’últim pitó anirem en diagonal a l’esquerra a buscar la reunió en una savina.

La segona tirada amb molt bona roca i vertical, fem un pas d’A0 fins unes savines que no deixarem, com si fóssim Tarzan, fins sortir al cim.

Tornem a repetir el camí de baixada.

Son només les 11:30 i decidim anar a fer una ullada a les parets properes, ens trobem al Manel i la Ita que estan fent la segona tirada de la via Estambul. Ens la recomanen i sense pensar-ho gaire tornem a equipar-nos .

Via Estambul (variant Dilema):

No portem ressenya, així que amb l’ajuda d’un pas d’A0 arribo a la balma on poso un camelot vermell i surto per la esquerra (la via va cap a la dreta i surt per l’altre banda de la balma) amb un bon tram de navegació buscant la millor roca fins a veure un spit força amunt (expo), que després veurem que pertany a la via Dilema, a partir d’aquí per terreny mes fàcil i en diagonal a la dreta arribem a la reunió.

La segona tirada, un diedre amb bona roca i molt ben equipat, tot un plaer.

Des de el cim anem a la dreta en direcció al Turó de la Pola i quan el bosc ho permet baixem a trobar el camí que porta al Coll de les Tres Creus.

Amb la feina feta tornem cap l’aparcament de l’Alsina del Salari, on ens esperen unes birres ben fresquetes.

Salut i muntanya.


Arxiu del blog