dijous, 9 de juny del 2016

Setmana a León 2016


Los tres de Castilla....i León

“Tempus fugit” ja fa un any que per aquestes dates estavem escalant a Riglos.
Aquesta vegada hem triat una zona nova per nosaltres com es la part nord de Lleó tot tocant a Pics de Europa.
Sortim dissabte 28, la méteo a la zona no es gaire bona, així que decidim fer una paradeta a la Paret de Bones a Osca i donar temps a que el temps millori.
Farem la via Blue Velvet, encara que segons ens dirà un company francès a peu de via, no hem encertat amb la última tirada....bé, tampoc hem encertat amb el camí d’aproximació, però es el que pot passar quan vas a una zona nova.
Després de fer una birra al poble de Argüis, seguim el pla inicial, encara que farem nit a un hostal de peregrins del camí de Sant Jaume prop de Burgos.
L’endemà reprenem el camí cap a Vegacervera on el temps no ha millorat i ens rep amb temperatures fredes i pluja.
Aprofitarem el dia per fer un tomb amb el cotxe i ambientar-nos amb el nom dels pobles i les valls.
A la tarda sembla que quan arribem a Peñas del Prado el temps a millorat (només ho sembla) per que un cop equipats només en deixarà que ens separem del cotxe 200 m abans de tornar a ploure.
Retirada i cap al hostal a re-definir la estratègia.
Dilluns 30, mentre esmorzem mirem el temps a la península ibèrica. Només hi fa mal temps on som nosaltres, la resta SOL.

Tot hi així sembla que la pluja no te previst arribar fins les 11 o 12 i decidim fer una atac ràpid a la via Lagos de Luna a Peñas del Prado.
Fem la aproximació al mig de la boira i comencem la via amb la mateixa tònica. Molt de fred i humitat que aguantarà fins la mitat del 4ª llarg on ja comença a ploure i ens obligarà a baixar. Ben mulladets seguirem el nostre tour amb cotxe per els voltants nord de Lleó i Astúries.
Dimarts 31, la cosa canvia, els núvols han marxat i estem decidits a treure'ns l’espineta.
Anirem a fer la via Feriona del Pilar de 420m a Barrios de Luna i per rematar la via Línea Blanca al Pincuejo.
Es la primera pressa de contacte amb la roca de la zona (el que varem fer el dia abans va ser una pressa de contacte amb el fred de la zona) calcari de molt bona qualitat amb alguna zona on cal treballar be l'adherència.
Dimecres 1, el pla per avui es fer la via Luna de Lobos a Rabanal de la Luna i després canviar de zona cap a Vegacervera, i així ho farem.
Dijous 2, situats a las Hoces de Vegacervera hi ha vies per tot arreu. Com encara el sol no ha arribat a les parets triem un via de les primeres assolellades El Filandón, després intentarem una segona via, però que no trobarem el enllaç amb les tirades superiors i decidim baixar per canviar de zona, ja que només ens queda un dia i volem conèixer Riaño.
Divendres 3, “Tempus finit” últim dia de aquesta setmaneta que anualment ens reservem per coneixer nous llocs, escalar relaxadament sense preses i degustar la cervesa i especialitats de la terra.
El nostre objectiu es El Gilbo un cim on a la seva paret sud trobarem la via Meigas. El paisatge durant l'aproximació com a la resta de llocs visitats es espectacular, suposo que al ser primavera i amb les pluges del últims dies encara fa que ressaltin molt mes els verds i les flors.
La via resultarà  mes assequible del que esperàvem i serà un punt final perfecte a una setmana en que hem tingut de tot...pluja, fred, sol, escalades plaents, àpats, birres i sobre tot bons companys.

1 comentari:

Jordi Fornes ha dit...

Hola Quim. Bon article. Et pots presentar a la Flor de Neu de poesía, on segur tens premi 😂

Arxiu del blog