dijous, 24 de setembre del 2009

La Monja - via Josep Rigol Romeu

Ja fa temps, vàrem intentar anar a fer aquesta via a La Monja i vàrem acabar a La Mamelluda... coses del destí o de la mala orientació, tant se val, però aquest cop sí que ho hem encertat a la primera. Només disposem de temps fins el mig dia i hem decidit tornar a anar-hi avui, perquè encara que la via es ràpida, entre l'aproximació que porta ben bé una horeta i per baixar també s'està una estoneta, tot plegat cal anar ràpid. Per això ens hem emportat l'esmorzar a peu de via i així començar abans. Hem fet de nou una via dels germans Masó (últimament hi estem abonats) perquè son bastant del nostre estil ja que les dificultats son moderades i no abusen massa de les assegurances. Hem fet la via sense cap contratemps en unes dues horetes. Ha fet una mica de vent, a moments molest però suportable i el dia ha estat completament assolellat. Vaja, una 'disfrutada', doncs la zona es molt tranquil·la i la vista es prou espectacular. Per cert, a la tercera reunió hi ha un micro-llibre de registre (per dir-ho d'alguna manera) en un pot de couldina o similar...


Quim, Felip i Jordi.

diumenge, 20 de setembre del 2009

La Cresta del Sol

Aquest dissabte, acollonits per les previsions dels meteoròlegs, hem anat rebaixant poc a poc els nostres objectius inicials i al final hem anat a posar la cresta al sol.
La via es una bona excusa per recorre i coneixa un altre raconet del nostre país (Solsonès).
Hem fet dos cordades 2 + 3 i quasi tota la via la hem anat pujant mes o menys al ensamble.
En resum:
Bon temps, bons companys, bon menjar i una mica de risoterapia que sempre ajuda a començar millor una nova setmana.

dissabte, 12 de setembre del 2009

Trio de clàssiques

Sortida tranquil·la aquest dissabte de pont. Desprès de bastant temps, tornem a coincidir en Felip i jo, i triem unes vies clàssiques a la cara nord de la paret d’Agulles. Com que no trobem l’accés correcte i ens trobem al peu de l’aresta GAM de la Portella Petita, decidim començar per aquesta via, una clàssica que fa molts anys que no fem cap dels dos. La fem sense gaires problemes (caram, està força ben assegurada). Al baixar ens trobem una família de Terrassa (pare, mare, nen i nena) i el pare ens demana que l’assegurem perquè vol pujar per la via Normal i fer pujar als nens, que s’estrenen en això de la grimpada. Com que no tenim gaire pressa l’assegurem i a continuació ens dirigim cap a La Pelada on fem la via normal sense problemes i així al baixar ens situem a l’aresta de Les Savines on fem la aresta Brucs, una esvelta aresta clàssica i recomanable.

dimarts, 1 de setembre del 2009

Agulla de l'Arbret, via Vicenç Soto (29-ago-2009)

Aquest cap de setmana varem anar a fer una via dedicada al que va ser durant molts anys el 'jefe' de la moguda de Sant Cugat. Es tracta de la via Vicenç Soto i Cervello, que els germans Masó varen obrir l'any passat a l'Agulla de l'Arbret, a agulles. Es tracta d'una via que transcorre per la cara Oest, interessant per fer a l'estiu i d'una dificultat moderada al no ser obligat el que graduen.
Hem gravat amb el video, quedant un xurro per lo que no crec que ens presentem al festival de Torelló (si de cas ens nominaràn per abandonar l'academia), pero ja que l'hem fet l'hem penjat al Youtube.
Part 1 ª Introducció
Part 2ª Primer llarg-I
Part 3ª Primer llarg-II
Part 4ª Primera reunió
Part 5ª Barallant-se amb la segona tirada
Part 6ª Diedre al 3er.llarg
Part 7ª Final del diedre 3er.llarg
Part 8ª Mur al 3er.llarg
Part 9ª Sortida 3er llarg
Part 10ª final 3er.llarg
Part 11ª 3era. reunió
Part 12ª el cim
Part 13ª rappel

Arxiu del blog